• Giga@hdv-tech.com
  • 24H Au'aunaga i luga ole laiga:
    • 7189078c
    • sns03
    • 6660e33e
    • youtube 拷贝
    • instagram

    E lua manatu faavae o lasers

    Taimi meli: Au-08-2024

    E lua manatu faavae o le laser, o le tasi e faaosofia le fa'aosoina, o le isi o le resonator. I lenei pepa, o le mataupu faavae o le DBR (Distributed Bragg Reflector), o se resonator i VCSEL ituaiga lasers, ua faailoa mai. E lua le poto masani o le fisiki: suiga o le vaega o mafaufauga ma le faʻalavelave i ata manifinifi o loʻo faʻaalia.

    Ole tulaga ole DBR ile VCSEL laser o loʻo faʻaalia i lalo:

    r2

    Fa'aliliuga vaega o mafaufauga

    A fa'ao'o mai le malamalama mai le va'aiga mata'utia n1 i le n2 (fa'asino fa'asino n2>n1), o le malamalama fa'aalia o le a o'o i le 180 tikeri fa'agasologa o suiga i le atina'e. Ae ui i lea, e leai se suiga o vaega e tupu pe a tuʻuina atu se mea faʻapipiʻi photodense i se faʻaoga photophobic.

    Mai le manatu inisinia, o le malamalama o se galu electromagnetic, ma o le ata o le malamalama e mafai ona tutusa ma le ata o se faailo eletise pe a suia le impedance. Pe a ulu atu se faailo eletise i se laina eletise maualalo mai se laina eletise maualuga, e maua ai se ata le lelei o le vaega (vaega o le 180 tikeri), ma pe a ulu atu i se laina eletise maualuga mai se laina eletise maualalo. , e maua mai ai se fa'aaliga lelei vaega (leai se suiga vaega). O le fa'asinomaga fa'asao o se ala fa'asalalau fa'apitoa e tutusa ma le fa'alavelaveina o se fa'ailo fa'aeletise.

    O faʻamatalaga loloto e sili atu nai lo le lautele o lenei tusiga.

    Faʻalavelave ata tifaga manifinifi

    A ui atu le malamalama i se ata manifinifi, o le a atagia faalua i luga ma pito i lalo, ma o le mafiafia o le ata manifinifi o le a aafia ai le eseesega o auala opitika o ata e lua. Afai o le mafiafia o le ata manifinifi e pulea e (1/4 + N) taimi i le galu, o le eseesega ala opitika o ata e lua o le (1/2 + 2N), ma o le eseesega ala opitika e tutusa ma le 180-tikeri. suiga vaega, ma o se tasi o manatunatuga o le a faia se suiga vaega 180-tikeri. Ona fa'asolo lea o le malamalama fa'aalia o taimi e lua e i'u lava i le vaega, ma fa'ateleina le fa'asili, o lona uiga, ua fa'atuputeleina le aofa'i o le fa'atusa. O le mea moni, o le DBR o se isi vaega o fa'asalalauga fa'asino igoa e lua. A o'o atu le malamalama i le DBR, o le a fa'atuputeleina e vaega ta'itasi se faiga fa'ata'oto, ma e mafai ona o'o atu i se tulaga maualuga le fa'atusa o le DBR.

    Ata fa'alavelave fa'alavelave ata:

    Fa'aaliga 1: Ina ia fa'aalia manino, o ave o le malamalama e tolu e toso ese, ae o lo'o fa'aputu fa'atasi;

    Ata 2: O le ata muamua o le lanumoana (180 tikeri vaega suiga) ma le malamalama lona lua o le lanu samasama (180 tikeri tulaga eseʻesega ona o le eseesega o auala opitika) ua iu lava i le vaega, ma le superposition ua faaleleia.

    r3

    O le fausaga o le DBR e mafai ona faʻalauteleina le faʻaaliga e ala i le tele o faʻasologa o mafaufauga. Ae ui i lea, o le DBR o loʻo galue i le faʻaaogaina o le faʻalavelave faʻalavelave, o lea o le DBR o le a maualuga le faʻaalia mo nisi o galu uumi o le malamalama, ma e mafai ona maua ai le maualalo o le gau, ma isi ituaiga o faʻaaliga (e pei o luga o uʻamea) e eseese i uiga faʻaalia.

    O le mea o loʻo i lugaHDV Phofaaeletonika Tekinolosi Ltd. e aumai tagata faatau e uiga i le "lua manatu faavae o leisa" folasaga tusiga, ma o la matou kamupani o se gaosiga faʻapitoa o gaosiga o fesoʻotaʻiga opitika, o oloa o loʻo aʻafia ai o le faasologa ONU (OLT ONU / AC ONU / CATV ONU / GPON ONU / XPON ONU), Fa'asologa o mea fa'apitoa (motele fiber optika/Ethernet optical fiber module/SFP optical module), OLT series (OLT meafaigaluega / OLT switch/optical cat OLT), ma isi, o lo'o i ai fa'amatalaga eseese o oloa feso'ota'iga mo mana'oga eseese. ata mo feso'ota'iga lagolago, fa'afeiloa'i e fa'atalanoa.



    web聊天